ΟΦΚΑ Στίβος

Βαθμολόγηση αγωνισμάτων και απαιτήσεις για εισαγωγή σε ΤΕΦΑΑ

Θέλετε να μάθετε ποιο θα είναι το φετινό σύστημα βαθμολόγησης και οι απαιτήσεις για τη εισαγωγή στις Σχολές ΤΕΦΑΑ; Σε αυτό το άρθρο παρουσιάζουμε την επιλογή αθλημάτων, τα κριτήρια βαθμολόγησης και τη διαδικασία εξετάσεων για την είσοδο στα ΤΕΦΑΑ (Τεχνολογικές Σχολές Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού).

Εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ – Εξετάσεις και αγωνίσματα

Οι μαθητές που επιθυμούν να εισαχθούν στο ΤΕΦΑΑ πρέπει να υποβληθούν σε διάφορες ιατρικές εξετάσεις, συμπεριλαμβανομένων εξετάσεων παθολογίας, οφθαλμολογίας και καρδιολογίας. Επίσης, απαιτείται η συμμετοχή σε πρακτικές εξετάσεις για τρία από τα τέσσερα αθλήματα που ανακοινώθηκαν για τις πανελλήνιες εξετάσεις του 2014.

Αλλαγές και Ενημερώσεις 2014

Υπήρξαν πρόσφατες αλλαγές και ενημερώσεις στο σύστημα βαθμολόγησης. Για παράδειγμα, από το 2024, το 200μ τρέξιμο για τα αγόρια θα αντικαταστήσει το 400μ τρέξιμο, με διαφορά 30 δευτερολέπτων. Επίσης, οι βαθμοί για μια “εξαιρετική” επίδοση έχουν προσαρμοστεί αναλόγως.

Επιλογή Αθλημάτων για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ

Για την εισαγωγή στα ΤΕΦΦΑ, οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν από μια σειρά από τέσσερα αθλήματα:

  1. 200μ Τρέξιμο
  2. Άλμα σε Μήκος
  3. Σφαιροβολία (6kg για αγόρια / 4kg για κορίτσια)
  4. 50μ Κολύμβηση

Σύστημα Βαθμολόγησης εξετάσεων ΤΕΦΑΑ

Το σύστημα βαθμολόγησης ΤΕΦΑΑ βασίζεται σε κλίμακα από 0-20 και αντανακλά την επίδοση τόσο των αγοριών όσο και των κοριτσιών σε αυτά τα αθλήματα. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι για τον υπολογισμό των βαθμών σε άλμα σε μήκος και σφαιροβολία, λαμβάνεται υπόψη το καλύτερο αποτέλεσμα από τρεις προσπάθειες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *