ΟΦΚΑ Στίβος

Ο.Φ.Κ.Α.

Όμιλος Φιλάθλων Κλασσικού Αθλητισμού Περιστερίου

Ο Όμιλος Φιλάθλων Κλασσικού Αθλητισμού (Ο.Φ.Κ.Α.) Περιστερίου ιδρύθηκε το 1991 από το μετέπειτα αρχιπροπονητή της Εθνικής Ομάδας Στίβου Σπύρο Ματάκη.

 

Τα αγωνίσματα του κλασσικού αθλητισμού αποτελούν τη βασική αιτία δημιουργίας του Ο.Φ.Κ.Α. Περιστερίου.

Μέλη της οικογένειας στίβου του Ο.Φ.Κ.Α. Περιστερίου συμμετέχουν διαχρονικά όλα αυτά τα χρόνια στα αθλητικά δρώμενα της πόλης, του νομού και της χώρας γενικότερα. 

 

Το Τμήμα Στίβου είναι ευρέως γνωστό τόσο σε εθνικό όσο και πανελλαδικό επίπεδο. Απαρτίζεται από 180 και πλέον αθλητές όλων των ηλικιακών κατηγοριών. 

 

Το Τμήμα εδρεύει στο Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου (γήπεδο Ατρομήτου) και οι αθλητές του προέρχονται από όλες τις γειτονιές του Δήμου Περιστερίου. 

Αποτελείται από 3 μεγάλες κατηγορίες: 

  • την αγωνιστική ομάδα, 
  • την προ αγωνιστική ομάδα και 
  • τα τμήματα υποδομής των Ακαδημιών.

Οι Ακαδημίες θεωρούνται ως το πιο δυναμικό και εξελισσόμενο κομμάτι του συλλόγου. Ένας αριθμός 150 και πλέον παιδιών γυμνάζονται καθημερινά με τους εξειδικευμένους προπονητές των Ακαδημιών με στόχο την πολύπλευρη ανάπτυξη όχι μόνο των φυσικών ικανοτήτων τους αλλά και της προσωπικότητάς τους. 

 

Σε επίπεδο διακρίσεων, το Τμήμα έχει να επιδείξει μία σειρά από επιτυχίες σε τοπικό, πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο. Αθλητές του διακρίθηκαν στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα των κατηγοριών τους και συμμετείχαν με τα χρώματα των Εθνικών Ομάδων σε διοργανώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. 

Σκοπός - Όραμα

Σκοπός και όραμα των ανθρώπων που στελεχώνουν το σύλλογο είναι η γιγάντωση του Τμήματος Στίβου η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσω προσέλκυσης του μέγιστου αριθμού παιδιών στις τάξεις του σωματείου. 

 

Αυτό επιτυγχάνεται μέσω παροχής ευκαιριών και δυνατοτήτων στη νέα γενιά για ενασχόληση με την αθλητική δράση. Η ενασχόληση αυτή επιφέρει με τη σειρά της στους νέους βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα σωματικά, ψυχικά και πνευματικά οφέλη. 

 

Για το λόγο αυτό η ομάδα εργασίας του Τμήματος πραγματοποιεί δραστηριότητες ποικιλόμορφης χροιάς οι οποίες περιλαμβάνουν: διοργάνωση αθλητικών δραστηριοτήτων, πραγματοποίηση παράπλευρων δραστηριοτήτων μη αθλητικού χαρακτήρα, δράσεις προβολής του αθλήματος, προβολή και διάδοση αρχών αθλητισμού, οργάνωση επιμορφωτικών και ψυχαγωγικών εκδρομών και πολλά άλλα.