ΟΦΚΑ Αφίσα Σεπτέμβριος 2022

Σας καλωσορίζουμε στην οικογένειά μας του Στίβου

Ο Όμιλος Φιλάθλων Κλασικού Αθλητισμού ΟΦΚΑ Περιστερίου σας καλωσορίζει στην όμορφη οικογένεια του Στίβου για την σεζόν 2022-2023 και σας ευχαριστεί που εμπιστεύεστε τα παιδιά σας στο έργο των προπονητών μας !!!

Στόχος του Συλλόγου

Βασικός στόχος του συλλόγου μας είναι τόσο η βελτίωση των φυσικών ικανοτήτων των παιδιών όσο και η σωστή διαπαιδαγώγησή τους. Ακόμη προσπαθούμε να δημιουργήσουμε αθλητές & αθλήτριες που θα είναι σε θέση να συμμετέχουν σε αγώνες στίβου μέσα από τους οποίους θα αποκτήσουν αυτοπεποίθηση, εκτίμηση & σεβασμό στον διπλανό τους , ικανοποίηση για την προσπάθεια τους να βελτιώνουν τον εαυτό τους και πιο δυνατοί άνθρωποι που γνωρίζουν καλά πώς να αντιμετωπίζουν το άγχος, την αποτυχία αλλά και την επιτυχία.

Γιατί να ακολουθήσει ένα παιδί τον Κλασικό Αθλητισμό;

Ο Κλασικός Αθλητισμός αποτελεί τη βάση όλων των αθλημάτων και είναι μία από τις πιο κλασικές επιλογές στις οποίες μπορούμε να στρέψουμε το παιδί μας. Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν πως κάθε παιδί καλό είναι να ξεκινάει την ενασχόλησή του με τον αθλητισμό από το στίβο καθώς, μέσα από τα αγωνίσματά του, το παιδί μαθαίνει βασικές κινητικές δεξιότητες (δρομικές, αλτικές, ριπτικές) απαραίτητες σε κάθε άθλημα που μπορεί να ακολουθήσει μετέπειτα.

Ποια είναι τα οφέλη του Κλασικού Αθλητισμού;

Ο στίβος προάγει τη σωματική υγεία καθώς γυμνάζει αρμονικά όλες τις μυϊκές ομάδες και επιπλέον ενισχύει την καρδιαναπνευστική ικανότητα και την αντοχή του παιδιού αλλά και τη δύναμή του. Επίσης βοηθάει στην αύξηση της μυϊκής μάζας και στον έλεγχο του σωματικού λίπους, προλαμβάνει την υπανάπτυξη κάποιων μυών και μυϊκών ομάδων χάρη στη φυσικότητα των κινήσεων και βελτιώνει τη στάση του σώματος και τη λειτουργία των αρθρώσεων.

Συμβάλλει όμως και στην ψυχολογική ανάπτυξη καθώς με το στίβο το παιδί αποκτά αυτοπεποίθηση, αποφασιστικότητα, επιμονή, πειθαρχία και ικανότητα συγκέντρωσης και γενικά το βοηθάει να χτίσει μια δυνατή προσωπικότητα. Επιπλέον, η έλλειψη επαρκούς σωματικής αντοχής, ταχύτητας και συντονισμού στις κινήσεις, μπορεί να εξαναγκάσει το παιδί σε αποχή από τα άλλα ομαδικά αθλήματα ή ακόμη να αποτελέσει λόγο για την παντελή απόρριψη του παιδιού από την ομάδα των συνομηλίκων του.

Όμως η καλλιέργεια των φυσικών ικανοτήτων του μέσα από τον Κλασσικό αθλητισμό οδηγεί το παιδί στην ανάπτυξη θετικής αυτοαντίληψης, τονώνει το αυτοσυναίσθημά του και θέτει τις βάσεις για την επιτυχή ενασχόληση με οποιοδήποτε σπορ.

Θα είναι επιτυχές έργο για μας αν καταφέρουμε τους αθλητές & αθλήτριές μας να αγαπήσουν τον αθλητισμό και ανεξαρτήτως αθλητικής πορείας να αποκτήσουν για την ζωή τους έναν αθλητικό τρόπο ζωής που θα τους καθιστά υγιείς ανθρώπους τόσο σωματικά όσο και ψυχικά.

Σας ευχόμαστε καλή σεζόν γεμάτη υγεία!!!

Με εκτίμηση και αγάπη,
Η ομάδα των προπονητών

Γαλανού Βάσω, Μόσχος Γιώργος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *