Γραμμή Εκκίνησης Στίβου

Τμήμα προετοιμασίας μαθητών για αγωνίσματα

Ατομικά προγράμματα: 8:30 μ.μ. – 10:00 μ.μ.

Ο ΟΦΚΑ Περιστερίου έχει ειδικό τμήμα για την προετοιμασία των μαθητών που θέλουν να εισαχθούν στα ΤΕΦΑΑ (Τμήματα επιστήμης φυσικής αγωγής και αθλητισμού) τα οποία τώρα υπάγονται στις Σχολές Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΣΕΦΑΑ).

Οι προπονήσεις για τους υποψήφιους περιλαμβάνουν προπόνηση για τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης των υποψηφίων καθώς και την απόδοση τους στα αγωνίσματα που εξετάζονται (1000μ., άλμα εις μήκος, σφαιροβολία, άλμα εις ύψος κλπ.

​Κάθε τμήμα έχει εξειδικευμένο προπονητή στο συγκεκριμένο άθλημα και οι προπονήσεις πραγματοποιούνται στο γήπεδο του Ατρομήτου καθημερινά 8:00 μμ -9:30 μμ

Υπεύθυνοι προπονητές: Βάσω Γαλανού

Σχολές ΤΕΦΑΑ / ΣΕΦΑΑ

Με την εισαγωγή σε μια σχολή (Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Κομοτηνής, Τρικάλων και Σερρών) οι υποψήφιοι αποκτούν τις παιδαγωγικές και προπονητικές βάσεις για να υποστηρίξουν τον αθλητισμό και την φυσική αγωγή ως γυμναστές και προπονητές.

Η κάθε σχολή έχει διαφορετική βάση εισαγωγής ανάλογα την ζήτηση και τις διαθέσιμες θέσεις. Πέρα από τις γραπτές εξετάσεις ο υποψήφιος πρέπει να συγκεντρώσει πρόσθετα μόρια από τις αθλητικές δοκιμασίες.

Για πληροφορίες για την φοίτηση μπορείτε να επισκεφτείτε τις παρακάτω ιστοσελίδες.

Απαιτήσεις εισαγωγής

Πλέον υπάρχει η κατώτατη βάση εισαγωγής στα αγωνίσματα. Αν η συνολική βαθμολογία είναι χαμηλότερη από το 0,7 Χ ΜΟ (μέσο όρο) όλων των υποψηφίων ο υποψήφιος αποκλείεται. Από την άλλη αν αριστεύσει μπορεί να συγκεντρώσει έως 4.000 μόρια!

Η εισαγωγή, σύμφωνα και με ότι έχει γίνει στις τελευταίες χρονιές, απαιτεί περίπου 14.500 έως 17.000 μόρια (Πανελλαδικές Εξετάσεις και Αγωνίσματα).

Μία καλή φυσική κατάσταση και μια επίδοση στις αθλητικές δοκιμασίες μπορούν να δώσουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Η καλή προετοιμασία μπορεί για ένα αθλητή/τρια να σημαίνει μια προσθήκη 2.000 με 2.500 μόρια στην βαθμολογία από τα μαθήματα που θα εξεταστεί.

Φυσικά καλή φυσική κατάσταση απαιτείται και κατά την φοίτηση όπου μαθήματα όπως ο κλασικός αθλητισμός, η κολύμβηση και η ενόργανη απαιτούν καλή αθλητική κατάσταση και συνεχή εξάσκηση.

Προετοιμασία ΤΕΦΑΑ / ΣΕΦΑΑ - agonismata - 2024