Ακαδημίες-ΟΦΚΑ

Περιλαμβάνει παιδιά στην ηλικία των 7 και 8 ετών (Μίνι-Ακαδημία Στίβου) και παιδιά από 9 ως 12 ετών (Ακαδημία Στίβου)

Αν ενδιαφέρεστε για ένα Σύλλογο Στίβου στην περιοχή της Αθήνας και το άθλημα του στίβου για παιδιά 7 ως 12 ετών είστε στο σωστό μέρος. Οι εγγραφές είναι ακόμα ανοικτές

Κ8 (Μίνι-Ακαδημία Στίβου)

Ωράριο προπονήσεων: Δευτέρα – Παρασκευή: 5:15 μμ – 6:15 μμ

Έτος Γέννησης 2017 – 2018

Προτεινόμενη Συχνότητα Προπονήσεων : 2-3 φορές/εβδομάδα.

Σε αυτή την ηλικία η προπόνηση παίρνει περισσότερο «στιβική» μορφή κρατώντας όμως σε μεγάλο ποσοστό τον παιγνιώδη χαρακτήρα της.
Τα παιδάκια ασκούνται σε ασκήσεις στίβου που βελτιώνουν τον συντονισμό των κινήσεών τους και την συχνότητά τους. Παράλληλα βελτιώνουν τα στοιχεία της φυσικής τους κατάστασης ( ταχύτητα, αντοχή, δύναμη, ελαστικότητα) μέσα από την εκμάθηση και προπόνηση των διαφόρων αγωνισμάτων του στίβου με όργανα κατάλληλα προσαρμοσμένα στην ηλικία τους. Όπως μικρά εμπόδια, ακόντια φτιαγμένα από μαλακό υλικό.
Σε αυτή την ηλικία τα παιδιά συμμετέχουν σε αγώνες στίβου που σημασία δίνεται στην συμμετοχή και το ευ αγωνίζεσθαι και όχι στην νίκη και στην επίτευξη επιδόσεων.


Κ10 – Κ12 (Ακαδημία Στίβου)

Ωράριο προπονήσεων: Δευτέρα – Παρασκευή: 6:30 μμ – 7:30 μμ

Κ10 : Έτος Γέννησης 2015 – 2016, Κ12: Έτος Γέννησης 2013 – 2014

Προτεινόμενη Συχνότητα Προπονήσεων : 3 φορές/εβδομάδα.

Στην ηλικία αυτή το παιδί συνειδητά ακολουθεί το άθλημα που αγαπά και που το ενδιαφέρει. Αρχίζει να κατανοεί τον στόχο της προπόνησης και μπαίνει σε μια πιο συστηματική μορφή άσκησης.

Μέσα από την προπόνηση θα αρχίσει να βελτιώνει την τεχνική του τρεξίματός του, θα συνεχίσει να βελτιώνει τον συντονισμό και την συχνότητα της κίνησής του , θα βελτιώσει περισσότερο την φυσική του κατάσταση και θα γευτεί τις πρώτες του επιτυχίες.

Οι αγώνες στίβου σε αυτή την ηλικία έχουν περισσότερο αγωνιστική μορφή αλλά χωρίς και πάλι να δίνεται μεγάλη αξία στην νίκη αλλά στην προσπάθεια και το ευ αγωνίζεσθαι. Ο αθλητής/τρια μαθαίνει  να δίνει τον καλύτερο εαυτό του και προσπαθεί να βελτιώνεται σε κάθε προπόνηση. Σημαντικός εδώ είναι τόσο ο ρόλος του προπονητή όσο και του γονέα καθώς το παιδί προβληματίζεται στην αποτυχία και χρειάζεται υποστήριξη και ενίσχυση ή ενθουσιάζεται από την επιτυχία και δεν προσπαθεί όσο χρειάζεται.


Τμήματα

Τα νέα τμήματα της Ακαδημίας Στίβου είναι 20μελη, με δυνατότητα επιλογής ημέρων και σταθερό προπονητή/τρια ακαδημαϊκού επιπέδου.

Και αυτή τη χρονιά ξεκινάμε εσωτερικές αγωνιστικές δράσεις με αγωνίσματα ανά κατηγορία και γκρουπ 1 φορά το μήνα.

Μείνετε συντονισμένοι στις Ανακοινώσεις του Συλλόγου, την ομάδα Viber καθώς και την σελίδα μας στο Facebook

ΟΦΚΑ – Ακαδημία Στίβου
Exit mobile version